AMP - Anadolu Meslek Programı

AMP - ANADOLU MESLEK PROGRAMI

Anadolu Meslek Programında ortaöğretim süresince alınması zorunlu genel kültür dersleri ile birlikte, endüstriyel teknik alanlarda meslekî formasyon kazandıran, hem yüksek öğretime hem mesleğe hazırlayan, mesleki eğitim ağırlıklı programlar uygulanmaktadır.

Okulumuz Anadolu Meslek Programı bünyesinde Bilişim Teknolojileri Alanı Yazılım Geliştirme Dalı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü ve Endüstriyel Bakım ve Onarım Dalları, Makine Teknolojisi Alanı Bilgisayarlı Makine İmalatı Dalı, Metal Teknolojisi Alanı Kaynakçılık Dalı, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi Dalı, Endüstiriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Dalı ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Yiyecek İçecek Hizmetleri Dalı üzerinde eğitim öğretim faaliyetleri yürütülmektedir.

Anadolu Meslek Programından mezun olan öğrencilere, 3795 sayılı Kanuna göre TEKNİSYEN unvanı verilir.

Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarının dört yıllık programlarının 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamındaki alanlarından mezun olan öğrencilere, ustalık belgesinin yetki ve sorumluluklarını taşıyan, mesleklerinde bağımsız İŞYERİ AÇMA BELGESİ verilir.

Yayın: 21.04.2015 - Güncelleme: 22.12.2023 15:35 - Görüntülenme: 2625